Çorum'da 2.5 yıl önce yaşanan olayda Devane Mahallesi'nde oturan Hasan ve Hatice Uncu çifti, oğulları Gökhan Uncu'yu evlendirmek istedi. Aile, aracılar vasıtasıyla oğulları için Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir gelin adayı buldu. Çift, oğullarını da yanlarına alıp, genç kızı görmek üzere Ağrı'ya gitti. Burada aile ile tanıştırılan Uncu çiftine iddiaya göre, "Oğlunuzla evlenecek kızımız bu, kendisi öksüz büyüdü" denilerek, Nurhan Beşkazalıoğlu gösterildi. Bir araya gelen gençlerin yaptıkları kısa görüşme sonrasında ailelerine evlilik konusunda sorun olmadığını belirtmeleri üzerine Hasan ve Hatice Uncu çifti, genç kızın ağabeyi olduğu belirtilen İbrahim Ö.'ye 15 bin TL, aracılara da 10 bin TL verdikten sonra gelin adayı ve bir yakınıyla birlikte Çorum'a getirdi.

KAYIPLARA KARIŞTI

Hasan ve Hatice Uncu çifti, gelin adayının ailesine ‘süt parası’, elbiseler, gelinlik ve takılar olmak üzere toplamda 60 bin TL dolayında harcama yaptı. 2018'in Ağustos ayında gerçekleştirilen bu buluşmadan sonra aileler, düğün tarihi olarak 14 Ekim'i belirlendi ve davetiyeler basıldı. Düğün salonu rezervasyonu yapıldı. Hazırlıklar sürerken, gelin adayı Nurhan Beşkazalıoğlu., "Canım lahmacun çekiyor" diyerek, damat adayı Gökhan Uncu ile çarşıya gitti. Gittikleri lokantada da "Lavaboya gidiyorum, birazdan dönerim" diyerek, masadan kalkan gelin adayı, düğünde takılmak üzere alınan ve üzerinde bulunan altınlarla birlikte ortadan kayboldu. Yapılan aramalara rağmen genç kadına ulaşılamadı. Dolandırıldığını anlayan Gökhan Uncu polise, şikâyetçi oldu.

AYNI YÖNTEMLE BAŞKALARINIDA DOLANDIRILMIŞ

Şikâyet üzerine, Çorum ve Ağrı Emniyet Müdürlüğü özel bir ekip oluşturdu. Soruşturmayı yürüten özel ekipteki polislerin yaptıkları araştırmada gelin adayı Nurhan Beşkazalıoğlu’nun aynı yöntemle birçok kişiyi dolandırdığını ortaya çıktı. Beşkazalıoğlu’nun irtibatlı olduğu kişilerle birlikte evlenme vaadiyle aileleri dolandırdığı saptandı. Düğün için aldığı altınlarla ortadan kaybolan firari gelin adayı Nurhan Beşkazaloğlu Uşak'ta polis ekiplerince yakalandı. Emniyetteki, ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Beşkazaloğlu adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. 

Dolandırıcılık olayının şüphelisi Nurhan Beşkazalıoğlu ile ona yardım eden Mesut Aydemir ve Sait G. hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanarak, dava açıldı.

‘BEN HİÇ ÇORUM’A GİTMEDİM’

Çorum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Nurhan Beşkazalıoğlu, "Ben o kişi ben değilim. Çorum’a hiç gitmedim, hiç kimseyi dolandırmadım. Gökhan Uncu'yu da ilk kez görüyorum. Bana benzeyen bu kızın yakalanmasını istiyorum. Kısacası ben mağdurum. Fotoğraftaki kişi ben değilim, bulanık fotoğraf var ve benim olduğum iddia ediliyor. Beraatımı istiyorum" diyerek kendini savundu.

Damat adayı Gökhan Uncu ise evlilik vaadiyle kendisini dolandıran kişinin Nurhan Beşkazalıoğlu olduğunu belirterek, "Beni dolandıran ta kendisidir. Yalan söylüyor. Geldi ve 3 gün yanımda durdu. Sonra da beni ve ailemi dolandırıp gitti, ben bu kişiden şikâyetçiyim” yönünde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti ‘Basit dolandırıcılık’ suçundan Nurhan Beşkazalıoğlu’na 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Sanıklarda Mesut Aydemir de 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alırken Sait G. ise berat etti.

Dolandırılan Gökhan Uncu'nun avukatı Mustafa Kemal Metin kentte gündem olan kaçak gelin olayı ile ilgili dava sürecini yakından takip ettiklerini belirterek, sorumluların cezalandırıldığını söyledi. 

'HAK YERİNİ BULDU'

Dolandırılan damat adayı Gökhan Uncu’nun annesi Hatice Uncu da oğlunu evlendirmek, mutlu bir yuva kurmasını sağlamayı amaçladığını ancak dolandırıldıklarını belirterek “Nereden bileyim karşıma beni dolandıracak bir gelin çıksın. Davamız  çok şükür sonuçlandı. Devletime çok teşekkür ediyorum. Bizim gibi mağdur edilmiş  insanları yalnız bırakmadılar. Bizim haklı olduğumuz ortaya çıktı. Hak yerini buldu. 60 bin lira dolandırılmıştım. Mağdur  edilen bizlerdik  ve dediğim gibi devletim bizi gördü ve biz kazandık. Şimdi sıra tazminat  olayımızda bu konuda da davamızı açıp sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Çok şükür” dedi.

Editör: TE Bilisim