İşletme sahibi Gülünay, yatırım konusunda kafası karışık olan vatandaşları altın almaya davet etti. Gülünay, altının garantili bir yatırım olduğunu belirtti.

ALTIN, DOLARLA BERABER ARTIYOR

Küçük yatırımcıların paralarını altına yatırmalarını tavsiye eden Gülünay, “Uzun vadede altında kaybetme ihtimali yok. Türkiye'de döviz kurları sürekli artıyor. Altın uluslararası piyasalarda dolar ile alınıp satılır. Dolar kuru arttığından ötürü altın fiyatının da artması gerekiyor. Altın artık ekstra garantili bir yatırım haline geldi. Uluslararası arenadaki fiyatların artması ve döviz kurundaki artışlar altını karlı hale getiriyor” diye konuştu.

VERİMLİ MADENLER AZALDI

Bayram Gülünay, altın açısından verimli madenlerin yüzde 90'ının kullanıldığını söyleyerek, “Şu anda artık daha verimsiz madenlerden altın çıkartılıyor. Dolayısıyla altının üretim maliyeti artıyor. Dünyadaki altın stoklarının çoğu merkez bankalarında duruyor. Altın arzında sıkıntı olmasa da üretimde sıkışıklık yaşanması muhtemel. Bu da altın fiyatlarının aşağıya düşmesini engelliyor. Dünyadaki ekonomik krizlerden de altın prim yapıyor” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim