Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Cuma Aykaç, “Bu programı hazırlamaktaki amacımız ilimizde görme engellilerin sosyal hayatta çektiği sıkıntıları gündeme getirip kamuoyu oluşturmaktır. Bizler her zaman topluma karşı saygılı olup, ayrıca tüketici değil üretici olabilmek, üst düzeyde eğitim alabilmek için var gücümüzle mücadele ediyoruz.

Bu mücadelemizde esnafın teşhir amaçlı kaldırımları işgal etmesi, sürücülerin bilinçsizce yaya yollarına ve geçitlere park etmesi o da yetmiyormuş gibi biz görme engellilerin sahada bağımsız gezerken, insanların rahatsız olması tüm görme engellileri üzdüğü gibi derinden yaralamaktadır. Burada basınımızın sorumluluğu büyüktür. Bu sorumluluk duygusuyla etkinliklerimize katılıp sorunlarımızı gündeme taşımaları gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Aykaç, Perşembe günü saat 13.00’de Öğretmenevi’nde bir araya geleceklerini kaydederek, protokol üyelerinin de katılımıyla Yrd. Doç. Dr. Selen Özakar Akça’nın yapacağı konuşmalarla programın devam edeceğini bildirdi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim