Söz konusu bölgede 3 ayrı yeni yol açacak olan Belediye, bu şekilde kent içi trafiği bir nebze olsun azaltmayı planlıyor. Açılacak olan yeni yollardan bir tanesi Azap Ahmet Cami üzerinden Gazi Caddesi’ni İmam Hatip Lisesi’nin arkasından 23 Nisan Ortaokulu’na bağlayacak olan Karakeçili yolu. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün verdiği bilgiye göre kamulaştırma sorunu ortadan kalktıktan sonra bu bölgede yol çalışmasına başlanacak.

Bir diğer yol ise Farabi Caddesi’ne yapılacak ola yeni belediye hizmet binasını Albayrak Caddesi’ne bağlayacak. Bu yolun genişliği de 20 metre olacak. Üçüncü yol çalışması ise Çiftlik Mezarlığı’nı Ulumezarlık’a bağlayacak şekilde planlandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, beraberinde Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Belediye Meclisi üyeleri ve ilgili personelle birlikte Kunduzhan ve Devane bölgesindeki yıkım çalışmalarını bizzat yerinde izledi. Hem otopark yapımı hem de yeni yol açılması amacıyla gerçekleştirilen yıkımlar esnasında basın mensuplarına konuşan Külcü, “Gazi Caddesi’nden başlayıp İmam Hatip Lisesi’nin doğu tarafından 23 Nisan Ortaokulu’na bağlanan bölgede yol açma çalışmamız var. Karakeçili yolu için İdare Mahkemesi’nde uzun süren davalar oldu. Bu bölgede 5-6 yer hariç herkesle anlaştık, ödemelerini yaptık. 2018’in sonuna gelmeden Karakeçili yolunu açmış olacağız.

Öte yandan Albayrak Caddesi’ni Farabi Caddesi’ne yapılacak olan yeni belediye hizmet binasına bağlayacak olan 20 metre genişliğinde yeni bir yol açılacak. Bir diğer yol çalışmamız ise Çiftlik Mezarlığı’nı Ulumezarlık’a bağlayacak şekilde gerçekleştirilecek” dedi.

Çorum Belediyesi olarak alternatif yollar oluşturmaya çalıştıklarını belirten Külcü, “5-10 yıl sonra Osmancık Caddesi trafiği taşıyamaz hale geldiğinde belki de bu yollar geliş-gidiş halinde tek şerit olabilir. Biz ne kadar çalışma yaparsak yapalım trafikte yoğunluk devam ediyor. Ama bu çalışmaları yapmak da bizim görevimiz.

Karakeçili, Üçtutlar, Ulukavak, Çepni, Çöplü ve Kunduzhan olmak üzere 6 mahalleyi ilgilendiren bir çalışma yapıyoruz. Şehrimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyoruz.

“VATANDAŞLARIMIZ SÖYLENTİLERE İTİBAR ETMESİN”

Belediyemizin yapmış olduğu bu çalışmalar zaman zaman mülkiyet sahiplerine sorun yaşatabiliyor. Mülkiyetine dokunmak zorunda kaldığımız vatandaşlarımıza gayrimenkullerinin değeri neyse onu ödüyoruz. Ancak zaman zaman gerçeklerle, uzaktan ve yakından ilgisi olmayan söylentiler nedeniyle işlerimiz zorlaşıyor. Hemşehrilerimizden kamulaştırmada bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim