Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Üniversitede meydana gelen saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle derin üzüntü duyduklarını belirterek, “Yeter, bu şiddet dursun!” dedi.
Akpınar, konuya ilişkin yazılı açıklamasında şunları ifade etti:
“Üniversiteler bilim yuvalarıdır. Öğrencilerin silahla değil, fikirleriyle, eserleriyle, kalemleriyle çarpışacağı yerlerdir. İnsanların fikirlerini özgürce ifade edebileceği eğitim kurumlarıdır.
Ülkemizde artık her sabah inşallah bugün bir cinayet haberi almayız endişesiyle uyanmaya başladık. Bu ülkenin artık huzura, hoşgörüye, birliğe ve saygıya ihtiyacı var. Bunu sağlayacak olan da iktidardaki ve muhalefetteki siyasi partilerdir. Mecliste görev yapan tüm milletvekillerini göreve çağırıyoruz. Ülkeyi bu karmaşa ortamından biran önce çıkarmak için üzerinize düşeni yapın.
Ayrıca hem üniversite yönetiminin hem de kamu görevlilerinin yaşanan bu menfur olayda sorumlu olup olmadıkları özenle araştırılmalıdır. Olayda ihmali olanlar varsa cezalandırılmalıdır.
Ülkemizin hür ve bağımsız bir şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza dek yaşaması için mücadele eden, vatanını milletini, bayrağını seven ve koruyan hiç bir gencin öldürülmesi asla kabul edilemez.
İç kavga ve karışıklık ortamı toplumsal huzur ve asayişi bozmakta, bunun yanında birlikte yaşama iradesine zarar vermektedir.
Çorum Barosu olarak terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Birlikte yaşama iradesinin ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmaya devam edeceğiz.
Milletimize başsağlığı dileriz.”
Editör: TE Bilisim