Türkiye’nin bunları hak etmediğini dile getiren Baro Başkanı Akpınar, seçimin hemen ardından Suruç ile başlayan süreçte 700’ü geçkin yurttaşın hayatını kaybettiğini söyledi.
Barış için, dökülen kana hayır demek için mitinge katılmak isteyenlere yönelik yapılan saldırı nedeniyle milletimize başsağlığı dileyen ve yaralılara acil şifa temennisinde bulunan Akpınar, “Terörün amacı korku yaratmak, toplum kesimlerini bu korku üzerinden ayrıştırmaktır. Yazılı ve görsel medyada toplum kesimlerini hedef alan ayrıştıran yahut devleti hasım gösteren paylaşımlar teröristleri cesaretlendirmektedir. Bu sebeple her şekilde, her platformda birlik beraberlik ve kardeşlik söylemleri geliştirmeliyiz. Birlik ve beraberliğimize kasteden tüm odaklara korkmadığımızı, daha da fazla kenetlendiğimizi göstermenin zamanıdır. Bu elim olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinden elbette hesap sorulmalıdır. Ancak devleti hedef haline getiren söz ve davranışlardan özellikle kaçınılmalıdır” dedi.
Toplumu birbirine kırdırarak varılacak yerin kaçınılmaz bir iç savaş olduğunu, devletin terörü karşı en etkili gücünün hukuka uygun davranmak suretiyle meşruiyetini korumak olduğunu dile getiren Akpınar, “Çözüm, demokrasiden uzaklaşmak değil, hukuk devletine ve demokrasinin temel ilkelerine bütün gücümüzle sarılmaktır. Türkiye’yi etnik bir çatışmaya sürükleyerek bölünmesini isteyenler başaramayacaklardır. Her türlü etnik, dinsel, mezhepsel unsurların dışında tanımlanan milletimizin gücü birlikteliğimizdedir. Millet olmaktan vazgeçerek değil, her türlü siyasi kaygı ve beklentiden arınarak birbirimize daha da sıkı kenetlenerek bu karanlık günlerin üstesinden geleceğiz. Çorum Barosu ve avukatları olarak, bu olaydaki güvenlik ve istihbarat eksikliklerinin tüm ayrıntılarıyla araştırılmasının ve aydınlatılmasının takipçisi olacağız” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim