1997 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Alparslan Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu olmasının yanı sıra devletin önemli kurum ve kuruluşlarının kurulmasına da öncülük etti.

Çorum Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen serginin açılışına; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Agah Karapıçak, Ülkü Ocakları İl Başkanı Orhan Tosik, Kamu-Sen Çorum İl Temsilcisi Selim Aydın, TÜRKAV Başkanı Ilyas Gül ve MHP İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Çorum Ülkü Ocakları Başkanı Orhan Tosik, açtıkları resim sergisinde merhum liderleri Alparslan Türkeş’in hayatından kesitlerin sunulduğu fotoğrafların yer aldığını söyledi.

Merhum Alparslan Türkeş’in vefatının seneyi devriyesinde Ülkü Ocakları olarak fotoğraf sergisini açarak bir kez daha yad ettiklerini belirten Tosik, “Ömrünü her zaman Türk milleti için adamış, hayatının her safhasında Türk milleti için çile çekmiş Başbuğumuzu Rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

“Mukaddesatlarına sahip çıkan ülkü erlerine selam olsun” diyen MHP İl Başkanı Agah Karapıçak ise “Başbuğ’umuzu rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün burada resim sergisini açarak herkesin ve yeni yetişen Türk gençliğinin Başbuğumuz Alparslan Türkeş’ tanımasını istedik” şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından serginin açılışı yapılarak gezildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim