Çorum İl Özel İdaresi vatandaşların sorunsuz bir kış mevsimi geçirilmesi amacıyla çalışmalarını tamamladı. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, “Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi” oluşturduklarını söyledi.

Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi’nde ‘222 1 222 Nolu Alo Kar Hattı’nın kış mevsimi boyunca 7 gün 24 saat vatandaşlara hizmet vereceğini dile getiren Ömer Arslan, “Kar yağışı nedeniyle kapanan yolların ve diğer kış koşulları nedeniyle oluşan mağduriyetlerin acil çağrı ile '0364 222 1 222' numaralı Alo Kar Hattı’na bildirilmesi durumunda merkezden uydu aracılığıyla takip edilen karla mücadele araç ve ekipleri, çağrının geldiği bölgeye kısa sürede ulaşacak ve vatandaşlara hizmet verecek.

İl Özel İdaresi makine parkında bulunan 26 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon ve 1 kar makinesi mücadele çalışmalarında kullanılacak. Yine 5 dozer, 5 lastik tekerlekli yükleyici, 8 kanal kazıcı kepçe ve 4 pikap ihtiyaç duyulduğu takdirde çalışmalara destek verecek. Toplam 45 araç ve 60 personel karla mücadele için hazır duruma getirildi” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim