Gazetemizde Ak Parti’nin tam sayfa, MHP’nin çeyrek sayfa ilanları günlerdir çıkıyor. CHP’nin üç gün tam sayfa ilanı yayınlandı. HDP’nin de iki gün yarım sayfa ilanı çıktı. Bugün (31 Ekim 2015) renkli arka sayfamızı tamamen MHP’nin ilan-haberine ayırdık.
HDP nedir?
TBMM’de 80 üyesi bulunan, her türlü yasal zeminde “demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsuru” sayılan bir siyasi parti.
ÇORUM HABER, tüm siyasi partilerin haberlerine haftalardır geniş biçimde yer veriyor. HDP adaylarının gazeteyi ziyaretleri dolayısıyla, bu partiyle ilgili tek haber 30 Ekim 2015 günü 4. sayfada verildi.
Yani ÇORUM HABER’in HDP’ye özel bir yaklaşımı, ayrıcalık tanıması asla söz konusu olmadı.
HDP ilanları ise, ÇORUM HABER’in yanısıra başka bazı yerel gazetelerde de çıktı.
Hâl böyle iken, bir kişi çıkıp sosyal medyada, ÇORUM HABER’i PKK ve HDP’ye destek vermekle suçluyor, “aboneliklerinizi iptal edin” çağrısında bulunuyor.
Önce, Allah’tan korkun!
ÇORUM HABER yayın hayatında 31.yılını yaşıyor. Cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürk milliyetçisi, demokrat, çağdaş, uygar, habercilikte objektif; hepsinden önemlisi Çorum’un yararını, çıkarını, barış ve huzurunu, Çorumlu’nun esenliğini, mutluluğunu her şeyin önünde tutan bu gazete, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” konusundaki hassasiyetinden ne zaman ödün verdi ?
Yıllar yılı, terör konusunda en açık tavrı sergileyen yayın organı olmadı mı?
Demokrasiyi içlerine sindirememiş, sağduyudan yoksun bir takım insanlar tepki veriyor diye, demokrasi, eşitlik, özgürlük, toplumsal huzur ve barış çizgisinden dönüverecek bir gazete değil ÇORUM HABER.
ÇORUM HABER’in genel kabul görmüş yayın politikasını, böylesine basit karalamalarla yörüngesinden saptırabileceğini zannedenler yanılıyorlar. ÇORUM HABER’in yayın politikasını sağduyulu ve demokrasiyi içselleştirmiş Çorum halkı belirliyor; öyle olmaya da devam edecek.
Bu gibi kişilere de söylenebilecek tek şey var:
Demokrasi anlayışından siz de bir gün nasibinizi alırsınız inşallah!
ÇORUM HABER




Editör: TE Bilisim