Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Taner Sarak ve Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kürşat Derici ile birlikte gerçekleşen ziyarette, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Hitit Üniversitesi arasında yapılacak olası iş birlikleri ele alındı.
Prof. Dr. Alkan, ziyarette Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (HÜBTUAM) işleyişi ve teknik donanımı hakkında bilgi paylaşımında bulunarak, Çorum açısından büyük önem arz eden ve sadece Çorum’a değil, tüm bölgeye hizmet verecek Hitit Üniversitesinin seçkin laboratuarlara kavuştuğunu, bu laboratuarlarda yer alan son teknolojiye sahip donanım ve cihazlara sahip bu laboratuar aracılığıyla işbirlikleri ve ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti.
HÜBTUAM’ın nitelikli personeli, modern altyapı ve laboratuvar olanağıyla üniversite-sektör işbirliğini sağlamak adına da önemli bir rol oynayacağını belirten Alkan, Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokent’in de tamamlanan modern binasıyla faaliyete başladığını kaydetti. Rektör Alkan, Teknokent’te üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde akademisyenlerle iş dünyasını bir araya getirerek güçlü bir üniversite-sektör işbirliğinin oluşturulmasının hedeflendiği belirterek, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’yla da üniversitenin olası işbirliklerine açık olduğunu ifade etti.
Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirten Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, ikili iş birliklerine her zaman açık olduklarını, ortak yapılabilecek çalışmalar ve projelere destek verebileceklerini dile getirdi. Hitit Üniversitesi’nin gelişimini yakından ve ilgiyle takip ettiklerini de ifade eden Doç. Dr. Nacar, Rektör Alkan’a ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim