Öğretim elemanları ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Ziyaret esnasında atölye bünyesinde bulunan araçlar ve verilen eğitimler hakkında bilgiler alan Rektör Alkan, “Nitelikli insan yetiştirme noktasında ülke hizmetine sunacağımız değerli öğrencilerimize daha iyi ortamlarda eğitim verebilmek adına atölyelerimizi, laboratuvarlarımızı yenileme ve geliştirme çabası içerisindeyiz. Öğrencilere günümüz çağına uygun, güncel ve iş dünyasında aktif olarak yer alabilecekleri bilgileri aktarmaya özen gösteriyoruz.” dedi.

Öğrencilerin aldıkları eğitimi pratik beceriye dönüştürebilmelerine imkân sağlamak üzere gerçekleştirilen atölye çalışmalarına en üst düzeyde alt yapı ve teçhizat desteği verildiğini kaydeden Alkan, “Uygulamalı bir bilim dalına sahipsiniz. İki yıl gibi kısa süre içerisinde atölyemize Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kesit araçlar, Toyota Otomotiv Sanayi tarafından otomobil ve geçtiğimiz günlerde FIAT’dan alınan kesit araçları dâhil ettik. Öğrencilerimizin yeni teknolojiyi tanıyıp, daha iyi şartlarda uygulamalı eğitim almaları için desteğimiz artarak sürecek.” diye konuştu.

Teknolojiyi yakından takip etmenin ve iyi kullanmanın altını çizerek bölüm öğrencileriyle sohbet eden Rektör Alkan, “Ülkelerin gücünü belirleyen unsurların başında Ar-Ge ve teknoloji üretmek geliyor. Gelecek için hazırlık yapmalıyız. Artık insansız araçlar mevcut. 10-20 yıl sonrasında bu araçlarla ilgili ve bilgi sahibi olanlar kazanıyor olacak. Dünya hızla değişiyor ve bu değişimleri görebilenler yol kat etmiş olacak. Mesleğinizde en iyisi olmalısınız.” ifadelerini kullandı.

Gelinen düzeyin gurur verici olduğunu ifade ederek elde edilen başarı tablosuna oluşturulan sinerji ile birlikte hep birlikte ulaşıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  emeği geçen herkese teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim