HİTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek’in de hazır bulunduğu ziyarette Prof. Dr. Alkan, üniversiteye lisans eğitimi için gelen ilk 3 yabancı öğrenciden biri olan Nüsüphan’ın lisansüstü eğitimine de HİTÜ’de devam edeceğini belirterek kendisini tebrik etti.

Öğrencinin şair anneannesi Kunşaym Niyazbekkızı’nın ziyaretinden dolayı da ayrıca mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Alkan, Kazakistan’ın önemli şairlerinden olan 74 yaşındaki Kunşaym Niyazbekkızı’nı bu bahar yarıyılı içerisinde bir program düzenleyerek Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileriyle buluşturmayı ve Kazakça yazmış olduğu “Çanakkale” isimli eseriyle 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliğine davet etmeyi planladıklarını söyleyerek kendisini aralarında görmekten büyük memnuniyet duyacaklarını vurguladı. Prof. Dr. Alkan, Kazakistan’da kendilerini ziyaret etmek istediklerini de sözlerine ekledi.

HİTÜ öğrencisi Timur Nüsüphan ve şair anneannesi Kunşaym Niyazbekkızı da Türklerin ata yurdundan ana yurduna gelmiş olmaktan dolayı hissettikleri mutluluğu dile getirerek sağlanan imkanlardan ve gösterilen misafirperverlikten dolayı Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ettiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim