Türkiye’de Roma dönemine ait dört antik barajdan birisi olan Örükaya Barajı’nda iki yıldır sürdürülen kazı çalışmalarına sponsor olan Ece Holding bünyesindeki İtalyan İSVEA’yı örnek gösteren Rektör Alkan, bu kazıların gerek ilimiz, gerek bölgemiz gerekse ülkemiz turizmi için önemine değindi.

Hitit Üniversitesi olarak hayatin her alanında bir faaliyet içinde olmalarının gerekliliği doğrultusunda HİTÜ bünyesinde bir kazı hayali ile yola çıktıklarını ve Örükaya Barajı ile bu hayalin gerçekleştiğini anlatan Rektör Prof. Reha Metin Alkan “Üniversite olarak bir kazımızın olması en büyük arzumuzdu. Bu konuda bazı teknik problemlerimiz vardı. Onları giderdik. Ciddi bir tecrübeye sahip olan Çorum Müzesi ile birlikte bu kazıyı yapmak işimizi çok kolaylaştırıyor. HİTÜ olarak ilimize pek çok ilki yaşattık ve yaşatmaya devam ediyoruz. İki yıl gibi kısa bir sürede bu kazıda önemli bir seviyeye ulaştık” dedi.

Örükaya Barajı kazısının Çorum’un önemli bileşenlerinin desteğini beklediğini ifade ederek tüm dünyada şirketlerin sadece karlılıklarını açıklamadığını, topluma verdikleri hizmetlerle de ön plana çıktıklarına dikkat çeken Rektör Alkan, Isvea gibi uluslararası firmaların bu tür projeleri destek vermesinin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Kazıların başlaması ve bugüne gelmesinde Vali Necmeddin Kılıç’ın önemli katkılar verdiğini anlatarak Ece Holding bünyesindeki İSVEA firmasının da projeye desteğinin önemine değinen Alkan. “Hitit Üniversitesi’ne her verilen katkı Çorum’a, bölgemize ve ülkemizi verilen katkıdır. Ece Holding’e ve değerli işadamımız Erdem Çenesiz’e bu anlamda teşekkür ediyoruz. Sizler gibi girişimci firmalarımızın sayısının artmasını istiyoruz” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim