Moskova Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sergei Eremin ve Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Bülent Kabak’ın ortaklaşa yürütücülüğünü yaptığı “Aflatoksinler, Okratoksin A, Deoksinivalenol ve Fumonisin B1’in Tespitine Yönelik Yeni İmmunoassay Test Metotlarının Geliştirilmesi” başlıklı TUBITAK/RFBR projesi (214O671) devam ediyor. Proje uyarınca ilimize gelen Moskova Devlet Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sergei Eremin ile Doç. Dr. Irina V. Gachok önceki gün Rektör Alkan’ı ziyaret etti.
Eğitimin uluslararasılaşması çalışmalarının en önemli bileşenlerinden biri olan ortak akademik projelerin ilimizde de yaygınlaşması yönünde desteğinin her alanda tam olduğunu belirten Rektör Alkan, Moskova’dan gelen Prof. Dr. Eremin ve Doç. Dr. Gachok’u ilimizde görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Hitit Üniversitesi olarak uluslararası işbirliklerine büyük önem verdiklerini anlatan ve TUBITAK/RFBR projesinin de bu işbirliğinin yararlı somut adımlarından biri olduğunu söyleyen Alkan, projeye katkıya hazır olduğunu ve proje sonuçlarının her iki ülke yararına olmasını temenni ettiğini vurguladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim