Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan başkanlığında Sinop’ta ortak senato toplantısı yapıldı.
Toplantıda, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetleri başta olmak üzere, ihtiyaç duyulan tüm konularda ileriye dönük ikili işbirlikleri ve gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, 6 bin 500 öğrencisi bulunan Sinop Üniversitesi’nin akademik yapısı ile fiziki ve sosyal olanakları hakkında bilgiler verdi.
OKÜP çerçevesinde yapılan görüşmelerde OKÜP üniversiteleriyle bir araya gelerek değerlendirme imkanı yapmaya fırsat bulduklarını ve bu doğrultuda Hitit Üniversitesi ile Sinop Üniversitesi arasında yakın ilişkilerin kurulduğunu ifade eden Prof. Dr. Bircan, “İki üniversite arasında yapılan bu toplantı ile daha kapsamlı bir sinerjinin oluşturulacağına inancım tamdır. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.
Hitit Üniversitesi’nin çalışmalarına ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Rektör Alkan ise, üniversitelerarası ortak çalışmayı çok önemsediklerini ifade ederek, iki üniversite arasında başarılı çalışmaların yapılacağına olan inancının tam olduğunu söyledi.
Hitit Üniversitesi’ni küresel bilgi rekabetine katılabilen, uluslararası niteliklere sahip, toplumla güçlü bağları bulunan ve toplumun beklentilerini karşılayan ve içinde bulunduğu bölgenin dünyaya açılan kapısı haline getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Rektör Alkan, bölge üniversiteleri arasındaki her türlü işbirliğinin gerçekleştirilmesine büyük önem verdiğini vurguladı.
Her iki üniversitenin senato üyelerinin karşılıklı görüş ve önerilerinin alınması ile sona eren toplantıda Sinop Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Su Ürünleri Fakültesi gezilerek buralarda yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgiler alındı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim