Türk Cumhuriyetleri ile daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini ifade eden Rektör Alkan, “Tarihimiz, kültürümüz ve dilimizin bir olduğu, Türk dünyasını ilgilendiren hemen hemen her konu bu forumda ele alınacak. Burada yapılan konuşmalardan ortaya çıkan verileri bir ev ödevi haline dönüştürecek ve üniversitemizin izleyeceği politikada bir yol haritası çıkartacağız” dedi.
Türk Dünyası Ekonomi Forumu’na ev sahipliği yapmanın ülkemiz ve ilimiz açısından gurur verici olduğunu belirten Prof. Dr. Alkan, “2010 yılında tüm dünyada kendi ülkesi dışında eğitim alan yaklaşık 4.1 milyon civarında öğrenci bulunurken, 2025 yılında bu rakamın 8 milyona çıkması öngörülüyor. Türkiye’de şu anda bilinen 55 bin civarında yabancı uyruklu öğrenci var. Bu anlamda kat edecek daha çok yolumuz var” diye konuştu.
Ekonomi Forumu’ndan somut işbirliklerinin, somut sonuçların ve somut ev ödevlerinin çıkacağına olan inancının tam olduğunu dile getiren Rektör Alkan, “Yaklaşık 300 milyon nüfusa sahip Türk Cumhuriyetleri topluluğuna bakıldığında 55 bin yabancı öğrencinin çok yetersiz olduğu anlaşılıyor. Yetişmiş insan gücü noktasında çok verimli bir coğrafyaya sahibiz. Artık bizlerin yüksek Ar-Ge’si ve yüksek teknolojisi olan ürünlere yönelmemiz, Türk Cumhuriyetleri ile daha somut adımlar atmamız gerekiyor. İşadamları ile birlikte farklı alanlarda işbirliği yapmanın zamanı geldi” dedi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim