“Her İlde Bir Üniversite” olması anlayışıyla kurulan üniversitelerin ana fonksiyonlarından birinin de bu ve benzeri yaklaşımlar olduğunu dile getiren Alkan, Çorum’da böylesi projelerin gerçekleştirilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Üniversitenin fiziki altyapı sorununun kısa bir sürede çözüldüğünü belirten Alkan, “Bu şunu gösteriyor; ortak akılla konunun ilgilisi tüm herkesi birlikte harekete geçilmesi halinde bizim çok operasyonel ve hızlı bir şekilde eksiğimizi giderebileceğimizin çok önemli göstergelerden bir tanesi. Çorum’a geldiğimizden bugüne kadar, konunun uzmanları, ilgilileri ve karar vericileri olan başta Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız yaptığımız yaklaşımlarla hızlı ve operatif çözümler sayesinde Hitit Üniversitesi’nin dünyadaki ilk 2500 üniversite arasına girmesini sağladık. İnşallah bu gelişmeler bundan sonra da devam edecek” dedi.

Üniversitedeki gelişmelerden de bahseden Alkan, konuşmasında şunları söyledi:

“Tıp Fakültesi belki bazıları için hayaldi, ama 5 yıl gibi kısa sürede 130 civarında akademisyeniyle, öğrencisi olan bir eğitim birimine dönüştü. Diş Hekimliği Fakültesi’ni de benzer bir oluşumla hayat geçirmenin planlarını yapmak gerçekten çok mutluluk verici. Diş Hekimliği Fakültesi için YÖK’e teklifimiz gönderdik. YÖK Başkanımız sayın Prof. Dr. Yekta Saraç, elinden geldiğince gerçekleştirilebilir ve akılcı her türlü talebe her zaman olumlu bakıyor. İnşallah şu ana kadar ülkemizdeki yükseköğrenimin gelişmesi için verdiği destekleri, bundan sonraki süreçlerde hiç şüphesiz verecektir. Kendisine bu vesileyle içtenlikle teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Diş Hastanesi ile Üniversitemiz arasında bu afiliasyonu da sağlarsak bu gerçekten halka dokunacağımız en önemli işlerden bir tanesi olacak. Diğer taraftan Onkoloji Merkezi konusunda da çok ciddi bir potansiyelimiz var ve hasta sayıları olarak da Çorum ve çevre illerin bu merkeze ihtiyacı var. Bizim Tıp Fakültesi’nde akademik oluşumumuz bu konuda bize çok büyük bir fırsat sağlıyor. Sizlerin yapacağı çalışmalarla Onkoloji Merkezi konusunda büyük bir açılım sağlayacağız. Üniversitemizde Tıp Fakültesinde 130 hocamız ve hastanemizde 140 uzmanımız var. Uzmanlarımız, akademik camiaya kayarak hem bilgi birikimlerine arttıracaklar hem de Üniversitemiz eğitim araştırma hastanesine gerçek hüviyetine kavuşacak. Bundan sonrasında da artık zor olanları deneyerek ama başaracağımıza en küçük şüphemiz olmadan her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğimize inanıyorum.

Başından beri her zaman yanımızda olan Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan’a ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’a, Valimize, tüm Çorum Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah el ele ve omuz omuza ortak akılla büyük hedefler gerçekleştireceğimize inanıyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim