Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın açılış konuşması ile başladı.
Haritacılık mesleğinin çok zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Rektör Alkan, “Üniversitemizdeki yaşanan gelişmeler ve başarılar haritacı olmamdan kaynaklı. Çünkü haritacılık sabır ve birçok sıkıntıya katlanmayı gerektiren bir meslek” diye konuştu.
Düzenlenen konferans ile haritacılık mesleği hakkında öğrencilerin aydınlatılacağını belirten Prof. Dr. Alkan, “Bu etkinlikte ana amacımız; haritacılığın dünyadaki yeni uygulamalarından bahsederek dünyadaki çehrenin değiştiğini göstermektir. Bizler hem meslektaşlarımıza bir açılım sağlamak hem de siz değerli arkadaşlarımızı yetiştirirken güncel teknolojilere donanım sahibi olmanızı sağlayacağız” dedi.
“İyi ki haritacı olmuşum ve çokta mutluyum” diyerek konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Alkan, öğrencilere stajlarını kendilerine artı değer sağlayacak kurumlarda yapmaları yönünde tavsiyelerinde bulundu.
Oturum başkanlığını Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita ve Kadastro Programı Öğr. Gör. Veli İlçi’nin yaptığı etkinlikte; Doç. Dr. Muzaffer Kahveci “Uydularla Konum Belirleme Sistemlerinin Dünü, Bugünü ve Yarını” ile “İnsansız Hava Araçları” başlıklı sunum yaptı.
İkinci oturumda ise Yüksek Mühendis Erkan Baygül, “Mobil Lidar Sistemi” konulu bir konuşma yaptı.
Prof. Dr. Alkan’ın katılımcılara plaket takdim etmesi ile devam eden etkinlik, Mobil Lidar ve İnsansız Hava Aracı Uygulamalarının tanıtılmasının ardından sona erdi.


(Hitit Üniversitesi)
Editör: TE Bilisim