Bu tür toplantıları çok önemsediğini belirten Alkan, Üniversitenin bir trend yakaladığını, farklı bir bakış açısı ve hızla ilerleyerek hareket ettiğini, bunların sürdürülebilmesinin bundan sonraki başarılar için çok önemli olduğunu dile getirdi.
Rektör Alkan, mazeret üretmeksizin, doğru olduğuna inandığı yolda ilerleyen üniversitenin eğitim faaliyetleri beraberinde üniversite-sektör iş birliği kapsamında sahip olduğu bilgi birikimiyle bulunduğu topluma katma değer sağlamayı amaçladığını ifade etti.
Alkan, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HÜBTUAM) ve üniversite ile birlikte Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında hayata geçirilen Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokentin tamamlanan modern binalarının faaliyete hazır hale geldiğini belirtti. Üniversite için büyük önem arz eden bu mekânları en iyi şekilde değerlendirip araştırmaya yönelik çalışmalar yapılmasının çok önemli olduğunu ve bu bağlamda öğretim elemanlarından da Merkez Laboratuvarların ve Teknokentin etkin kullanımı için çok şey beklediğini ifade etti.
Konuşmalarına uluslararasılaşmanın her yerde, her kurumda geçerli bir kavram olduğunu ve üniversite olarak özellikle yurt dışı imkânından yararlanarak eğitim almayı, ders vermeyi ve yayın yapmayı çok önemsediklerini ifade eden Rektör Alkan, üniversitede evrensel ölçüler göz önünde tutularak belirli bir standardı yakalamak istediklerini belirterek “Dünyaya uyum sağlamak istiyorsak bizler de çalışmalarımızı evrensel ölçülerde yapmalıyız” dedi. Bu bağlamda akreditasyon çalışmalarına önem verdiklerini, üniversitenin Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümlerinin akredite olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Alkan, aynı zamanda kampüs çalışmalarına değinerek Kuzey Kampüsü ve Mühendislik Fakültesi inşaatları hakkında da bilgiler verdi.
Oluşan sinerji ve beraberinde yapılan gayretli çalışmalarla üniversitenin hızla gelişimine devam edeceğine inandığını ifade eden Rektör Alkan, Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim