Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Teknokent’te Ar-Ge çalışması yapan firma temsilcileriyle bir araya geldi. Ar-Ge çalışmalarına yönelik üniversite-sanayi iş birliğine dair öneri ve görüşlerin ele alındığı toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ile Doç. Dr. İrfan Kurtbaş da hazır bulundular.
Rektör Reha Metin Alkan, OKA'nın desteklediği tek Teknokent projesinin Çorum Teknokent olduğunu hatırlatarak, çok ciddi yatırım yapılan bu oluşuma ilginin daha yoğun olmasını ve iş dünyasından destek beklediklerini söyledi.
Ar-Ge yatırımları ve çalışmalarının önemi üzerinde duran Rektör Alkan, “Küresel dünyada ülkelerin yüksek rekabet gücüne sahip bir yapıya dönüşmesinde ülkelerin bakış açıları ve izledikleri politikalar yanı sıra yaptıkları Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) yatırımları da büyük bir rol oynamaktadır. Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkelerin Ar-Ge harcamaları ve bu harcamaların gayrisafi yurt içi hasılaya oranı da göreceli olarak diğer ülkelerden fazladır.” diye konuştu.
Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri ile ürettikleri teknoloji/bilim arasında doğrudan bir ilişki olduğunu kaydeden Rektör Alkan, kendi teknolojilerini üreten, ihraç eden ve böylelikle küresel dünyada yüksek bir rekabet gücüne sahip bir yapıya dönüşmesinde hiç şüphesiz ülkelerin bu konulara bakış açıları ve yaptıkları araştırma-geliştirme yatırımlarının büyük bir rol oynadığını vurguladı. Rektör Alkan, bu kapsamda bilgi ve teknolojinin birlikte değerlendirildiği, üniversite-sanayi iş birliği içerisinde oluşturulan Teknokentlerin büyük önem kazandığının altını çizdi.
Rektör Alkan, göreve geldiği tarihten bu yana yaklaşık 21,5 milyonu Merkez Laboratuvar ve Teknokent inşaatına ait olmak üzere 70,2 milyon TL’ye yakın Ar-Ge’ye dönük doğrudan veya dolaylı destek sağlandığını sözlerine ekledi. 



(Recep SERBES) 
Editör: TE Bilisim