AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi dün Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Bin 280 delegenin katıldığı kongrede tek aday olan Binali Yıldırım Genel Başkanlık görevine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mesaj gönderdiği kongrede Divan Başkanlığı’nı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptı. Bir çok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin de katıldığı kongrede tüm delegelerin oyunu alan Binali Yıldırım, AK Parti’nin yeni Genel Başkanı seçildi.
AK Parti’yi anlatan “Kutlu Yürüyüşe Devam” isimli belgeselin izletildiği kongrede Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da partililer büyük ilgi gösterdi. Makamların geçici olduğunu dile getiren Davutoğlu, ilkelerinden taviz vermeyeceklerini, davaya asla veda etmeyeceğini söyledi.
Çorum’dan da çok sayıda delegenin katıldığı kongrede asıl yarış ise MKYK’da yaşandı. 50 asil ve 25 yedek kişiden oluşan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK); 11 asıl ve 5 yedek kişiden oluşan Merkez Disiplin Kurulu, 3 asıl ve 2 yedek kişiden oluşan Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu, 5 asıl ve 2 yedek üyeden oluşan Siyasi Erdem ve Etik Kurulu seçimleri de yapıldı.
Buna göre AK Parti Çorum eski Milletvekili Murat Yıldırım 50 kişilik MKYK’da yedek üyeliğe seçilirken, partinin kurucularından olan Çorum eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu ise Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’na asil üye olarak seçildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim