Çorum'da son olarak bir vatandaşa otopark ücreti nedeniyle Ankara 4. İcra Müdürlüğü tarafından İlamsız Takipte Ödeme Emri çıkartıldığını vurgulayan Ali Rıza Suludere, takip çıktısı 330,60 TL olan otopark borcunun 250 TL avukatlık vekâlet ücreti, 10,75 TL masraf, 46,84 TL harçla birlikte 638,19 TL'ye yükseldiğini hatırlattı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu, kişi ve idarenin hukuk kurallarına uymakla zorunlu olduklarını hatırlatan Suludere, "Yolların Çorumluların olduğunu ve satılamayacağını özellikle belirtmek istiyorum" dedi.
Paralı otopark uygulamasının yasal hiçbir dayanağının bulunmadığını ve bu uygulamadan derhal vazgeçilmesi gerektiğini özellikle belirten CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere açıklamasında şöyle dedi:
"Bu konuda emsal karar olarak Aksaray İdare Mahkemesi'nin 2012/1552 Esas ve 2013/1066 Sayılı Kararında, "Dava konusu işlemin, kendi binası yada parselinde otopark bulunmadığı için cadde ve sokaklardaki genel otopark alanından yararlananlardan otopark ücreti istenmesine ilişkin kısmının hukuka aykırı olduğu sonucuna varılmıştır' denilmektedir.
İdare Mahkemesi bu gerekçe ile Aksaray Belediyesi'nin yollardan otopark ücreti tahsiline ilişkin işlemini iptal etmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Tüm şahıslar ve idare hukuk kurallarına uymak zorundadır. Yollar Çorumluların malıdır. Kişinin kendi malı, kendisine satılamaz. Bu uygulama yanlıştır. Çorum Belediyesi otopark parası olarak apartmanlardan paralar almaktadır. Bu paraları otopark fonuna koyup başka hiçbir yere harcamadan otopark yapmak zorundadır. Maalesef, Belediyemiz otopark yapmaktansa yollarımızı satmayı daha kolay bir uygulama olarak görmektedir. Paralı otopark uygulamasının yasal dayanağı yoktur. Bu uygulamadan derhal vazgeçilmelidir.”
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, otopark ücreti yüzünden icralık duruma düşerek mağdur olan çok sayıda kişinin bulunduğunu tespit ettiklerini de belirterek, bu vatandaşlardan borca itiraz etmelerini isterken, itiraz dilekçesinin CHP Çorum Merkez İlçe Başkanlığından temin edilebileceğini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim