Boğazköy-Hattuşa, Ortaköy-Şapinuva, Alaca Höyük, Resuloğlu, Eskiyapar ve Bayat Derekutuğun da devam eden kazı çalışmalarının Hitit ve öncesi dönemlerin aydınlatılmasına önemli katkılar sağladığını dile getirdi.
Çorum Müzesi’nde gerçekleştirilen Çorum Kazı ve Araştırmalar Sempozyumu’nda konuşan Özüdoğru, kazı çalışmalarında özverili bir çalışma sergileyen başta kazı başkanları olmak üzere tüm kazı ekiplerine teşekkür ettiğini söyledi.
Valilik ve Çorum halkı olarak eldeki imkanlarla bu çalışmaları destekleyeceklerini kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, “2010 yılında ilki düzenlenen Kazı ve Araştırmalar Sempozyumu, ilimizde yapılan kazılar ile müze koleksiyonunda yer alan bir çok eser üzerinde devam eden bilimsel çalışmaların geniş kitlelere ulaştırılması ve elde edilen sonuçların tartışılmasına olanak sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiş ve sunulan bildiriler de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından kitap halinde yayımlanmıştır. Geride kalan sempozyumlara ait bu kitaplar, ilgili çevrelerce yoğun ilgi görmüştür.
Sempozyumda sunulacak olan bildiriler, ortaya atılacak yeni bilgiler ve önerilerin, ilimiz ve Anadolu Tarihi’ni aydınlatmasına ışık tutacağına inancımız sonsuzdur” diye konuştu.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim