Genel kurul toplantısı, Av. Mahmut Bayatlı'nın divan başkanlığında yapılırken, Hüseyin Palabıyık, Haydar Çiçek ve Vedat Göcen de divanda görev aldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Av. Mahmut Bayatlı, aydınların, demokrasi kahramanlarının tarih boyunca hep kurban olduklarını anlatarak, onlara layık olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Bayatlı, "Barış, özgürlük ve kardeşlik mücadelesinde başarılı olmak istiyorsak örgütlenmek, bir araya gelmek, kenetlenmek zorundayız. Palabıyık Derneği de bunun için var" diye konuştu.

9 YILDIR DERNEK BAŞKANI
2007 yılından beri dernek başkanlığı görevini yürüten emekli komutan Ali Özgür Ispanak, yeniden dernek başkanı seçildi.
Ispanak'ın 5 dönemdir ve 9 yıldır dernek başkanlığı yaptığı öğrenildi.
Ali Özgür Ispanak başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunda; Kamil Çolak, Hüseyin Tekin, İlhan Özsoy, Tamer Palabıyık ve Abdullah Gedik yer alırken, Denetleme Kurulu'na ise; Mehmet Çiçek, Hüseyin Çolak ve Ali Tekin seçildi.
Güven tazeleyerek tekrar dernek başkanı olan Ali Özgür Ispanak, köyün güzelleştirilmesini ve kalkınmasını amaçladıklarını belirterek, Muhtarlıkla işbirliği içinde çalıştıklarını, köyün kilit taşı ile döşenmesini sağladıklarını, çeşmelerin, mezarlığın bakım, onarım ve düzenlemesini yaptırdıklarını, sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini söyledi. Ispanak, daha önceki yıllarda derneğe yer satın aldıklarını, bu yerin eksikliklerini gidermek, lokali daha kullanışlı hale getirmek için de çaba gösterdiklerini belirtti.



HER AYIN İLK PERŞEMBESİ BAYANLARIN
Her ayın ilk Perşembe günü İl Sağlık Müdürlüğü tarafından dernek binasında bayanlara yönelik seminer verildiğini anlatan Ali Özgür Ispanak, seminerlerin meme kanseri, sağlıklı beslenme, kene gibi önemli konuları kapsadığını da ifade etti.

7 ÖĞRENCİYE BURS
Dernek olarak 4 yıldır üniversite öğrencilerine burs verdiklerini, bu yıl burs sayısını 4’ten 7’ye çıkardıklarını hatırlatan Ispanak, “Daha fazla öğrenciye ve daha fazla miktarda burs vermeyi çok istiyoruz ancak tüm bunlar imkanlarımız çerçevesinde olacaktır. Bursları artırmanın yolu derneğin gelirlerini artırmaktan, aidatları düzenli toplamaktan ve hayırseverlerin bağışlarından geçmektedir. Bu konuda da desteğinizi bekliyoruz." dedi. (Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim