Merkezi Ankara’da bulunan Anadolu - Türkistan İşadamları Dostluk Derneği Genel Başkanı, hemşerimiz Ali Nayman, Çorumlu tüm yatırımcıları başta Kazakistan’a yatırım yapmaya ve Kazakistan’ı üs olarak değerlendirmek suretiyle tüm Orta Asya Türk cumhuriyetlerine açılmaya çağırdı.
Derneğin amacının, Orta Asya’daki akraba toplulukları ile sosyal-kültürel ve ekonomik ilişkiler geliştirmek olduğunu belirten Ali Nayman, “Öncelikle bu köprüleri kurmak ve güçbirliği ortamını oluşturmak zorundayız” dedi.
Derneğin, Türkiye genelinde 25 ilde, yurt dışında ise Azerbaycan’dan Doğu Türkistan’a kadar tüm Türk yurtlarında, Kerkük ve Suriye’de şube, temsilcilik ya da irtibat bürolarının bulunduğunu anlatan Nayman, yurt dışına açılmak isteyen firmalara yol göstermeye, aracılık etmeye ve sağlıklı ticari ilişki zemini oluşturmaya hazır olduklarını söyledi.
Ali Nayman, “Uygulamayı düşündüğünüz bir projeniz varsa, veya ürünlerimizi pazarlamak istiyorsanız, dernek olarak Çorumlu işadamlarımızın önüne düşmeye hazırız. Kazakistan üs olarak kullanılıp, oradan diğer tüm bölgelere sevkiyat yapılabilir. Zira, Kazakistan’da hukuksal güvenceler daha oturmuş durumdadır. Bizimle temas kurarsanız, pek çok ön araştırma zahmetinden ve masrafından da kurtulabilirsiniz.” diye konuştu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim