Ankara'da tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden 24. Dönem Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner için ilk tören TBMM'de düzenlendi.

Törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Özkoç ve Engin Altay, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, eski bakanlar, eski milletvekilleri ve ailesi katıldı.

Törende konuşan Saadet Öner, mert bir insanı uğurladıklarını söyleyerek, “Bugün buradan Bayburt'tan Dede Korkut'un torununu uğurluyoruz. Gittiği her yerde iz bırakan, ilkeli uzlaşan, yaptıkları söyledikleri örnek olarak gösterilen, güzel hatıralar bırakan, yaşadığımız sürece hatırlanacak, hatırladıkça aramızda yaşayacak bir insan uğurluyoruz” ifadelerini kullandı.

Ali Haydar Öner’in cenazesi daha sonra Kocatepe Camii'ne getirildi. Cami avlusunda Saadet Öner ve yakınları, taziyeleri kabul etti. Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkan Vekilleri Özgür Özel, Engin Altay, Genel Sekreter Akif Hamzaçebi, CHP milletvekilleri, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve ailesi katıldı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Öner'in naaşı yakınlarının omzunda cenaze arabasına alındı. Öner'in cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim