53 yaşında vefat eden Ali Hardal, Çorum Belediyesi'nden emekli, evli ve iki çocuk babasıydı.
Halk şairi Rıza Hardal'ın oğlu, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Radyo Gün ve Ondokuz Tv İmtiyaz Sahibi Güngör Atak'ın da halasının oğlu olan Ali Hardal, bir çok folklor çalışmaları, tiyatro gösterileri, şiir ve müzik dinletilerine imzası olan ve renkli kişiliği ile sevilen bir insandı. Çorum'un kültür ve sanat hayatına birçok katkılar sunan Ali Hardal, Kültür ve Sanatevi'nin de kurucu başkanı idi.
Bir süredir kanserle mücadele eden Ali Hardal, önceki gün tedavi gördüğü Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Hardal'ın cenazesi dün Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi'nden alınarak merkeze bağlı Kuşsaray Köyü'nde aile mezarlığında toprağa verildi.
Hacı Bektaş Vakfı'nda helallik alınması sırasında baba Rıza Hardal'ın oğlu Ali Hardal'ın vefatı nedeniyle yazdığı ağıt okundu. Eğtim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gül'ün okuduğu ağıt cenazeye katılanları duygulandırdı. Cenazeye HDP İl Eşbaşkanları Ali Akkaya ve Özlem Tunç, HDP Milletvekili Adayı Muharrem Özünel, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci, HGYD Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı siyasiler ve kültür-sanat camiası katıldı. Ali Hardal'ın vasiyeti gereği vefat nedeniyle üçüncü ve yedisinde can yemeği düzenlenmeyecek, yemek için ayrılacak bütçe öğrencilere burs verilmek şartıyla köy derneğine bağışlanacak.
ÇORUM HABER, merhuma Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve yakınlarına başsağlığı diler.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim