Kurşunların hedefi olan Gaffar Okkan’ın 1997 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak atandığını ve daha göreve başladığı ilk günden itibaren hem Diyarbakır için hem de Türk emniyet teşkilatı için ilk sayılabilecek uygulamaları hayata geçirdiğini belirten Tüfekçi, “Polisin halktan kopuk olamayacağını düşünen Okkan, daha önce emniyet binasından çıkmayan kadın polisleri Diyarbakır sokaklarında gezdirdi; her hafta esnaf ziyaretleri yaptı; hatta “bir sıkıntınız olursa beni arayın” diyerek herkese cep telefonu numarasını verdi. Diyarbakırspor’un neredeyse her maçını sahadan izledi” dedi.

Vatan ve millet sevdasıyla pek çok başarıya imza atan Ali Gaffar Okkan’ın görev yaptığı her şehirde halkın gönlünde yer ettiğini ve çok sevildiğini kaydeden Tüfekçi, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Diyarbakır’da göreve başladığı ilk günden itibaren Diyarbakırlı hemşerilerimizle beraber olmuş ve Diyarbakır’ın en sevilen isimlerinden biri olmuştur.

Ali Gaffar Okkan Ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlar yürüterek, korkusuzca görevini ifa etmiştir. Diyarbakır’da huzur ve güven ortamını tesis etmiştir. Telsizinden; “3310'dan tüm birimlere, bu size ilk ve son uyarımdır. Diyarbakır halkına eziyet edeni yakarım!” anonsu hala hafızalarımızda yerini korumaktadır. Yaptığı başarılı operasyonlar ve Diyarbakır halkına yaklaşımı asla unutulmayacaktır.

Vatan, millet sevdasıyla yürüttüğü görevinde hain bir saldırı sonucu şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı rahmet ve saygıyla anıyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim