Şair Ali Ekber Beyaz’ın Kültür Ajans Yayınevi yayınları arasında yayımlanan “Hasreti Vardı” isimli kitabının yakın zaman içerisinde Çorum’da kitapçılarda olması bekleniyor.

Muhtar mahlası ile şiir çalışmalarını sürdüren öğretmen-şair Ali Ekber Beyaz’ın 144 sayfadan oluşan “Hasreti Vardı” adlı şiir kitabı; hasretini çektiği her konudan dizeler halinde oluşan bir çalışma.

Öğretmenlik ve sendikacılığın yanı sıra şiir çalışmalarını da sürdüren Ali Ekber Beyaz, önümüzdeki günlerde Çorumlu şiir severlerle buluşacak kitabına dair şunları söylüyor:

“Hasret… Hep hasret. Hasreti vardı… Hasreti vardı yaşama, sevgiye, sevdaya, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya… Hasreti vardı birlikte, bir arada, hep beraber iç içe yaşamaya… Hasreti vardı kırdaki ağaçlara, otlara, böceklere, çiçeklere… Hasreti vardı ekmeğe ve suya… Hasreti vardı ormana, ormanda korkusuzca akan duru berrak bir akarsuya… Öyle bir hasret ki, damladı harf olarak. Harfler birleşti sözcüklere, sözcükler birleşti dizelere, birleşti dizeler şiirlere dönüştü. Ve böyle bir çalışma ortaya çıktı hasretlerin bileşimi olarak.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim