Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Çorum’un geçmişte olduğu gibi gelecekte de dünyanın önemli bir turizm, kültür ve ekonomi merkezi olmasını istediklerini söyledi.
Son günlerde sosyal medyada Çorum’un coğrafi merkez olduğu söylentilerle ilgili de açıklama da bulunan Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, bununla alakalı haberlerin herkesi heyecanlandırdığını, daha önce de buna benzer söylemler olduğunu hatırlattı.
Konuyla ilgili bilgilerin nasıl değerlendirildiğinin bilim insanlarının işi olmakla birlikte kendileri için değişmez olanın Çorum’un tarihiyle, kültürüyle ve coğrafi tüm zenginlikleriyle çok ciddi bir cazibe merkezi olması olduğunu dile getiren Bektaş, “Öteden beri bizler bu konuda nükteli olarak Çorum dünyanın merkezidir söylemini dile getiriyorduk. İlimiz 7 bin yıllık tarihi olan çok eski tarihlerden beri Dünyanın en eski ve en önemli medeniyetlerinden olan Hititlerin ve Hattilerin yerleşim yeri olarak tercih ettiği bir bölgedir. En eski medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Coğrafi Konum olarak Anadolu’nun en önemli ticaret yollarının kesiştiği tarihi ipek yolu üzerinde yer almaktadır. Tarihi güzellikleri ve doğal zenginlikleri itibariyle çok değerli bir bölgedir. Bunun yanında Çorum insanının özverili gayretleriyle ilimiz sanayi, tarım ve daha birçok alanda her geçen gün daha da gelişmektedir. İsteğimiz İlimizin daha ileri seviyelere gelerek geçmişinde olduğu gibi gelecekte de dünyanın önemli bir turizm, kültür ve ekonomi merkezi olmasıdır. Bu konuda gayret gösteren ve çalışan herkese yürekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bizler şu mübarek ramazan günlerinin birlik ve beraberlik atmosferini her zaman devam ettirip özveriyle çalışmaya devam edersek Çorum gerçekten her yönüyle dünyanın en önemli bir cazibe merkezi olacaktır” (İHA)
Editör: TE Bilisim