Hacı Bektaş Vakfı’nın düzenlediği gecede bulunmaktan onur duyduğunu ve vakfın alacağı arsa üzerine inşaa edeceği kültür merkezinin ilimizde büyük bir eksikliği gidereceğini belirten CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, bu merkezin kurulması için bir yıldır büyük bir gayret gösterildiğini açıkladı.

“Ben de Çorumun öz evladı olarak Çorumlu olmaktan gurur duyan bir insan olarak bu arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. İnanıyorum ki bu çalışma ve çabalarımız sonuç verecektir” diyerek sözlerine devam eden Milletvekili Köse önemli olanın canı gönülden çalışmak olduğunu kaydetti.

Gecede Alevilikle ilgili birkaç kelime etmek istediğini ve Hacı Bektaşi Veli düşüncesinin bu topraklarda iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Köse sözlerine şöyle devam etti: “Biz biliyoruz ki, Hristiyan da olsak, Müslüman da olsak, Musevi de olsak kabul etmek zorundayız ki bütün dinlerin ibadethaneleri eşit saygı görmelidir. Bu anlamda bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç vardır. Alevilerin sorunları şudur demek yerine onların taleplerine onların pozitif görüşlerine uygun olacak bir çabaya anlayışa ihtiyaç vardır. Eğer biz Alevileri bu memleketin asli unsurları olarak görürsek onların çözülmeyecek bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Bu kapsamda eğer Aleviler Cemevlerini ibadethane olarak görmek istiyorlarsa devlete düşen onları ibadethane olarak görüp ibadethaneler hangi imkanlardan yararlandırılıyorsa cemevlerine de aynı ayrıcalıkları tanımasıdır. Aleviler bu memleketin asli unsurlarıdır dedik ve Aleviler aynı zamanda bu memleketin aydınlık yüzlü insanlarıdır. Alevilerin bu memlekette mutluluk içinde yaşamaktan başka bir beklentileri yoktur. Bu geceyi düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Burada bir çok Alevi dostu gerçek Müslüman dindar insanlarımızın da bu kültür merkezine ellerinden gelen desteği vereceğine inanıyorum”

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse sözlerinin sonunda arsanın alınması için desteklerini esirgemeyen işadamı Ahmet Ahlatcı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim