İstanbul CKM’de sergi açan Alev Burhanoğlu, eserlerinden bir kısmının 27 Ekim’de İtalya’da sergileneceğini, Nisan’da İstanbul Balat’ta açılacak kişisel sergisinden sonra, İtalya’da ikinci minyatür sergisini açacağını anlatırken, çalışmalarıyla daha geniş sanatsever kitlelerine ve gençlere ulaşmanın çabası içinde olacağını söyledi.

Çorumlu minyatür sanatçısı, eğitimci Alev Burhanoğlu’nun Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM’de) önceki gün açılan sergisi büyük ilgi gördü.

Toplam 42 eserin yer aldığı sergi, bir hafta açık kalacak.

Eserlerin bir kısmı Osmanlı dönemi klasik minyatürlerinden oluşurken, bir kısmı ise minyatür sanatına farklı bir yorum katılarak yenilikçi bir anlayışla oluşturuldu.  Eserler sulu boya tekniği, guaj ve yağlı boya tekniği ile üretildi, bazı çalışmalarda ise karışık teknik uygulaması yapıldı.

CKM, pek çok ünlü ressama ev sahipliği yapmış, kültürel etkinlikleri ile zengin bir mekân. Bu nedenle de izleyici kitlesi çok fazla.

İTALYA’DA SERGİ

F.Alev Burhanoğlu, sergiye ilgilerinden dolayı sanatsever dostlarına, akraba ve arkadaşlarına teşekkür ederken, bundan sonraki sergileri ile ilgili  şu bilgileri verdi:

“Sergimdeki eserler bazı sanat çevreleri tarafından ilgi görmüş ve beğenilmiştir. Bu sergideki eserlerimin bir kısmı İtalya’da 27 Ekim tarihinde sergilenecektir. Daha sonra İstanbul Balat’ta Nisan ayında yine bir kişisel sergim, akabinde de İtalya’da ikinci minyatür sergim açılacaktır.

Geleneksel sanatlarımızdan olan minyatür sanatını yurtdışında temsil etmek şerefine nail olabildiğim için çok mutluyum. Bundan sonra da çalışmalarımla siz sanatsever dostlara ve gençlere ulaşmanın çabası içinde olacağım.

Ayrıca benim en büyük destekçim babam Dr. Turgut Velidedeoğlu’na teşekkür ederim. Tüm sanatçıların da benim gibi kendisini destekleyen ailelere, akrabalara, öğrencilere ve dostlara ihtiyacı olduğuna inanıyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim