Kadınların oluşturduğu Balat Kültür Evi’nin Antonina Turizm’le birlikte gerçekleştirdiği 9. Balat Kadınlar Günü Karma Sergisi, 17 Mart 2018 Cumartesi günü saat 16.00’da açılacak ve 15 gün sürecek.

Eğitimci Alev Burhanoğlu’nun sergide yer alacak “Kadın” ve “Kuru Ağaç” isimli eserleri 50x60 boyutlarında minyatürler. Sanatçı, bu iki eseriyle vermek istediği mesajları da yazdı.

KADIN

Toplumsal hayatta dengenin, güzelliklerin, varoluşun, uyumun simgesi kadın; doğanın içinde, tam merkezindedir. Bu önemi kadın, başında bulunan tezhip motifi (Hatayi) ile anlatmaktadır. Hatayi motifi kadına toplum tarafından verilmiş bir misyon, ödül, taçlandırma, yani bir ayrıcalıktır.

Benim bu eserimde vurgulamak istediğim mesaj, kadının toplum içinde hak ettiği yerde olması gerektiği ve hak ettiği değerin verilmesi, salt misyonundan önce üretken bu varlığın yüceliğinin fark edilmesi gereğidir.

KURU AĞAÇ

Ortadaki kuru büyük ağaç geçmişimizi, diğerleri ise bugünü temsil ediyor. Herşey birbiri ile içiçedir. Kadın geçmişten günümüze bağlantıyı anlatıyor. Salıncağı ile bir geçmişe, bir geleceğe geçiyor. Bu eserimde vermek istediğim mesaj; kadın keçmişle günümüz arasında köprü kurar, bunu sanatıyla, estetik duygusuyla, örf ve adetlerini yeni nesile aktararak yapar. Kadın zamansızdır. Her dönemde üretkendir, sevgiyi temsil eder. Sanatkardır, birleştiricidir. Görevleri, misyonu sınırsız ve sonsuzdur.

(Aliye ÖNCEL)

Editör: TE Bilisim