Sergiye Türkiye’den, “katlanan tüketim serisi” ile Serdal Keskin, “kolaj” serisi ile Seren Ceren Asyalı, Heykeltraş Hülya Sözer, Ressam Emine Dokumacı, Dilek Özmen, Musa Güney, Neşever Gür, Nurullah Aydın, Emre Yusufi, Serdar Yörük, Fotoğraf Sanatçısı Yüksel Özen, Ebru Sanatçısı Aygül Okutan katıldı.

İtalya’ya Çorum’dan esintiler taşıyan Alev Burhanoğlu, İtalyan sanatseverlerin sergiye ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, kalabalık izleyici kitlesine Türkiye’yi minyatür dalında tanıtmanın gurur verici olduğunu belirterek, “Böyle bir şansa sahip olduğum için çok mutlu ve şanslı hissediyorum” dedi.

Alev Burhanoğlu, geleneksel çizginin dışına çıkmadan hazırladığı eserlerinde,Osmanlı dönemine ait savaş ve av sahnelerinin, Osmanlı döneminde misafirperverlik ve doğa sahnelerinin işlendiğini, eserlerin karışık teknikle yapıldığını, varak ve yıldızlarla tamamlandığını söyledi.

Geleneksel minyatür sanatını ikinci kez İtalya’da temsil etmekten ve Türk kültürünü tanıtmaktan duyduğu gururu ifade eden Burhanoğlu, “Bu misyonu en güzel şekilde taşımaya ve ülkemi temsil etmeye çalıştım. Geniş bir standa sahip olduğum bu platformda çok ilgi gördüm, gururlandım” ifadesini kullandı.

(Selda FINDIK)

Editör: TE Bilisim