Çorum’da B.İ. tarafından bıçaklandığı öne sürülen Suriye uyruklu N.B., 3.5 aydır hastanede tedavi görüyor.

Olay, geçtiğimiz Kasım ayında Yeniyol Mahallesi Gazi 4. Sokak'ta meydana gelmişti. B. İ., ablasıyla sokakta yürüyen Suriye uyruklu kız arkadaşı 17 yaşındaki N.B. ile karşılaşmış ve daha sonra aralarında bilinmeyen nedenle tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine B. İ., genç kızı göğsünden bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Çağırılan sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından N.B., ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alınmıştı.

Polis bir süre sonra olayı gerçekleştiren B.İ.’yi gözaltına almış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

Yaklaşık 3,5 aydır Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören N.B., yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor. Yürüme ve konuşma zorluğu çektiği belirtilen genç kızın annesi ve ablası yanından biran olsun ayrılmıyor.

2014 yılında iç savaştan kaçarak Suriye’den Çorum’a geldiklerini belirten N.B’nin yakınları ise hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirterek, kızlarının eski sağlığına kavuşması için dua ettiklerini dile getirdiler. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim