Değirmencilik makinalarındaki başarılı konumunu yem makinalarına da taşımaya karar veren Alapala, bu stratejinin ilk adımını bu alanda lider firma CPM (California Pellet Mill Cooperation) Europe ile temsilcilik anlaşması imzalayarak gerçekleştirdi.
Bu anlaşma ile Alapala, CPM Türkiye yetkili satıcısı oldu. CPM’in imal ettiği yem makineleri, bioyakıt ve geri dönüşüm sistemleri ile makineleri bundan sonra Türkiye’de Alapala tarafından satılacak ve servis hizmeti de Alapala tarafından verilecek. Bunun yanı sıra Alapala’nın yurt içi ve yurt dışı anahtar teslim yem fabrikası projelerinde de CPM’in imal ettiği makinalar kullanılabilecek.

CPM, PELET PRESİ MAKİNALARININ MUCİDİ
Kuruluşu 1883 yılına dayanan Amerika merkezli CPM’in 3000’in üzerinde çalışanı var. Dünyada özellikle hayvan yemi üretiminin kalbi sayılan pelet presi makinalarının mucidi. 4 ayrı şirketi içinde barındıran grubun Hollanda’da bulunan Avrupa merkezi CPM Europe; Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinden sorumlu. Her kıtada yerel servis istasyonlarıyla hizmet veren grubun, hayvan yemi üretim makinelerinden özellikle pelet presi, termal tavlama, kondisyoner, flake değirmeni ve çekiçli değirmen gerek teknolojik üstünlükleri, gerekse uzun ömürleri ve az bakım gerektirmelerinden dolayı tüm dünyada tercih ediliyor.

ALAPALA’NIN 4 KITADA 95’İN ÜLKEDE REFERANSI BULUNUYOR
1954 yılında kurulan Alapala, anahtar teslimi un değirmenleri, mısır değirmenleri, pirinç değirmenleri, yem fabrikaları, silo ve depolama sistemleri ve çelik konstrüksiyon değirmen binalarını kurarak alanında global düzeyde hizmet vermektedir. Üretiminin % 95’ini ihraç eden ve Türkiye’nin en büyük ihracatçılarından birisi olan Alapala, istenilen kapasitede anahtar teslimi tesisler kurmaktadır ve dört kıtada, 95’ in üzerinde ülkede çok sayıda referansı bulunmaktadır.



Editör: TE Bilisim