Çorum’un gözde sanayi kuruluşlarından olan Alapala Grubu’nun yeni yatırımları ve ihracat hedefleri ulusal yayın yapan Hürriyet, Milliyet ve Vatan gazetelerinde geniş yer aldı.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Hürriyet, Milliyet ve Vatan gazetelerinde Alapala Grubu’nun yeni hedefleriyle beraber, 2016 yılında tamamlamayı planladığı yeni fabrikası, yeni Arge merkezi ile 2014 değerlendirmelerine geniş yer verildiği gözlendi.
Hürriyet Gazetesi’nde yer alan haberde Alapala’nın iki yıllık planlamadan sonra yapımına 2014 senesinde başladığı yeni fabrikası ve Ar-Ge merkezinin 2016 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçirmeyi planladığından bahsedildi.
Haberde Alapala A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Görkem Alapala; “Bu yatırımla üretim kapasitemizi ve ciromuzu ilk etapta 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Görkem Alapala “Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak en önemli faktörlerin başında markalı ihracat olduğuna inanıyoruz. Markalı ihracatın artışı karlılık ve kaynakların verimli kullanılması açısından büyük önem taşıyor. 34 yıldır ihracat yapan üretiminin 95%’ini dünyada 85’in üzerinde ülkeye pazarlayan sektöründe dünyanın en büyük firmalarından biri olan Alapala, bu yatırımla lider olma vizyonuyla yola devam eden bir kuruluş olacak, hem ülkemizin geleceğine hem fabrikamızın tecrübesine hem de ekip arkadaşlarımıza olan inancımızı gösteriyoruz” diye konuştu.
Milliyet ve Vatan gazetelerinin “Ekonominin Yıldızları” ekinde ise Alapala Grup manşete taşındı. “Alapala ihracatta 100. ülkeye koşuyor” başlıklı verilen haberde “Anadolu aslanları yurt dışında göğsümüzü kabartacak işlere imza atmaya devam ediyor. 1980 yılından bu yana ihracat yapan ve her yıl yeni ülkeler ekleyerek ihracat ağını dünya geneline yaymayı başaran Alapala sektöründe dünya sıralamasında ilk 3’te yer alıyor” denildi.


(Volkan Sınayuç)
Editör: TE Bilisim