Çorum’un “yüz akı” sanayi kuruluşlarından Alapala Makina, Türkiye çapındaki başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, Anadolu’nun önemli markaları arasına adını yazdırdı.
Fibabanka ve Vodafone ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen “Anadolu Markaları” Yarışması’nda, imalat kategorisinde Yataş Grup, Alapala Grup ve Berdan Cıvata ilk üç sırayı alırken, Ofisline da Jüri Özel Ödülü’ne değer bulundu.
YÜKSELEN MARKALAR
Türkiye’nin yükselişine öncülük eden markalar, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından Fibabanka ve Vodafone ana sponsorluğunda, Marka Konseyi desteği ile düzenlenen yarışma ile belirlendi. Anadolu’nun yükselen yıldızları bu yıl büyük ve küçük işletmeler ile dijital dönüşüm başlıkları altında toplam 5 ayrı kategoride yarıştı. Yarışmada 19 firma ödüle hak kazandı.
Ödüller ise, İstanbul SwissOtel The Bosphorus’ta yapılan törenle sahiplerini buldu.
MARKA STRATEJİLERİ
Yarışma, Anadolu’da marka bilincini yerleştirmeyi ve “marka olma” konusunu öne çıkarmayı amaçlıyor ve 2016 yılında izledikleri marka stratejileriyle başarı öyküsü yaratan 19 firmayı ülke gündemine taşıyor.
Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü M.Rauf Ateş’in ev sahipliği yaptığı ödül töreninde, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ, Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar ve yarışmanın eş-sponsorluğunu üstlenen Sinpaş GYO iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi.
Alapala Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alapala da, ödülünü, bu törende aldı.



İMALAT KATEGORİSİNDE ALAPALA
Ödüller, büyük işletmeler grubunda, ticaret, tarım-gıda ve imalat olmak üzere üç ayrı kategoride verildi.
Ticaret kategorisinde, Makro Market, Biletal ve Calista Luxury Resort ilk üç sırayı aldı. Sadık Grubu ve Bilkent Cyberpark Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Tarım-gıda kategorisinde, Ulusoy Un, İpek Hanım’ın Çiftliği ve Oba Makarnacılık ilk üç sırayı paylaşırken, Estuz, Jüri Özel Ödülü kazandı.
İmalat kategorisinde Yataş Grup, Alapala Grup ve Berdan Cıvata ilk üç sırayı alırken, Ofisline da Jüri Özel Ödülü’ne değer bulundu.
Küçük işletmeler grubunda, Bilge Çiftliği, Ceyda Gıda ve Valiz Dünyası ilk üç oldu, Ganioğulları/ Elif Konsept Jüri Özel Ödülü aldı.
Dijital dönüşüm grubunda ise Şimşek Bisküvi ödüllendirildi. (Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim