Hitit Üniversitesi tarafından bölüm birincileri için düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Vali Kılıç, öğrencilere çeşitli öğütler verdiği konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

“30 sene önce birileri bize Türkiye böyle olacak deseydi inanmazdık. İnanılmaz bir gelişme, inanılmaz bir devinim var bu ülkede. Bugünden sonra artık bir mücadele ve gayret dönemine giriyorsunuz. Ne kadar gayretiniz varsa o kadar elinizde imkân olacaktır. Tamamen gayretinizle doğru orantılı bir imkâna ve hayata kavuşacaksınız. 2023 yılından başlayarak 30 sene sonrasının dünyasında Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar ve yine İstanbul’dan Endonezya’ya kadar uzanan koca bir milletler topluluğu olacak.

Kıymetli arkadaşlar eğer sizin yaşayacağınız dünya bu ise o zaman yapmanız gereken alanınızda en iyi olmaktır. Asıl gelişiminizi üniversiteden sonra kazanırsınız. Dolayısıyla üniversitede aldıklarınızın üzerine inşa ettikleriniz sizin bundan sonraki hayatınızı belirleyecektir. Köklerimize döneceğiz. Dünyaya medeniyeti salan, öğreten, Rönesans ve Reform hareketlerini başlatan Medeniyetimizi kavradığımız zaman köklerini anladığımız ve yaşamaya başladığımız zaman geleceğin Türkiye’sinde ve dünyasında başrollerde siz olacaksınız.”

Vali Necmettin Kılıç, öğrencileri yetiştiren tüm akademisyenlere teşekkür ederek, “Ayrıca sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza saygılarımı sunuyorum.” dedi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim