Alaca Halk Eğitimi Merkezi, Alaca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ‘Kültür Mantarı Yetiştiriciliği’ kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler, kurstan edindikleri bilgi birikimleri sonucu mantar yetiştirmeye başladı.

Mantar Yetiştiriciliği Kursu kursiyerlerinden Tuğba Özkan ve Aysel Bayrak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Genç Çiftçi” projesinden 30.000 TL mantar yetiştiriciliği hibesi aldı.

Ayrıca “Kültür Mantarı Yetiştiriciliği” kursundan belge almaya hak kazanan Merve Gedik ve Nur Banu Nas, Alaca Kaymakamlığı'nın girişimleri sonucunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteği ile mantar üretim tesisi kurdu.

Alaca Halk Eğitimi Merkezi, Alaca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Kültür Mantarı Yetiştiriciliği” kurslarına katılıp kurs sonunda belge almaya hak kazanan kursiyerlere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Genç Çiftçi” projesine başvurmaları hâlinde ilave puanlar verilirken, kursiyerlerin Genç Çiftçi Projesi’nde hibe desteği almaları kolaylaştırılacak.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim