Olay, geçtiğimiz yıl Yavruturna Mahallesi Esnafevler 6. Sokak'ta meydana gelmişti. Bektaş Kışla (42) ile Muammer U. (54) arasında alacak-verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüş ve kavga sırasında Muammer U., üzerindeki tabanca ile Kışla'ya 7 el ateş etmişti. Vücuduna 6 kurşun isabet eden Kışla, olay yerinde ölmüş, polis tarafından gözaltına alınan Muammer U. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Muammer U. ile davalı ve davacı avukatları katıldı.

Muammer U. daha önceki ifadesinde, “Bektaş Kışla'ya 15 bin TL kredi çekerek verdim. Ancak, o bu parayı ne bana geri verdi, ne de bankaya ödedi. Kendisinden zaman zaman bu parayı istiyordum. Hatta cinayetten önce de onun oyun oynadığı kahveye gidip selam vererek yanlarına oturdum. Sonra ben aracımla oradan ayrıldım. Daha sonra aracımı otoparka park ettim. Bektaş Kışla ise beni takip etmiş, ben aracımdan inmeden bana yumruk atıp küfürler etmeye başladı. Sonra aracına yöneldi ve aracından bir şeyler aldığını gördüm. Ben de üzerimde taşıdığım silahla ateş ettim. O sırada otoparkta kimse yoktu. Benim kendisini öldürme gibi bir kastım yoktu” diyerek kendisini savunmuştu.

Dün görülen karar duruşmasında ise “Çok pişmanım rahmetliyi çok seviyordum” dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanığa 16 yıl hapis cezası verdi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim