İşyerinin açılışı önceki gün Yavruturna Mahallesi Kulaksız Sokak Yeniyol Mahallesi Muhtarlığı karşısında Panku Reklam Ajansı'nın eski yerinde gerçekleştirildi.
Açılış törenine; Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin, Alaca Eczacı Odası Temsilcisi Mustafa Yağlı, Çorum eski Sanayi ve Ticaret İl Müdürü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Erdal Ceylan, Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray, Zabıta Müdürü Mustafa Kanat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta Tevhid Camii İmamı Yunus Yağlı dua okurken, kurdela da Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından kesildi. Mekanın Hingal sevenlerin uğrak mekanlarından biri haline geleceğine inandığını söyleyen Gül, işyeri sahiplerini kutladı. Ayşe Yağlı, Ayşeli Hingal Evi’nde yöresel lezzetlerden hingal, metez, gözleme çeşitleri, su böreği, çorba çeşitleri ve Alaca’nın meşhur Haliloğlu tulumba tatlısı ile müşterilere hizmet verileceğini dile getirdi.
(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim