Salı günü Alaca TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Alaca TSO Yönetim Kurulu Başkanı Günser Şirin, Alaca TSO Meclis Başkanı Hasan Demiran, Alaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Atalık, Hitit Üniversitesi Avni Çelik MYO Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Bahat Comba ve Yrd. Doç. Dr. Arzu Comba, TKDK Yerinde Kontrol Birim Amiri Mustafa Akdoğan, TKDK Proje Yön. Birim Amiri M. Fazıl Ayanoğlu ve Alaca TSO üyeleri katıldı.

Toplantıda “Çorum’un Tarım Potansiyeli ve IPARD II Programı 3. Başvuru Çağrı Dönemi” konulu bir sunum yapan Tarım ve Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, “252 milyon avro hibe verilecek çağrı döneminde tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar yapılacağını belirterek, bu kapsamda süt, yumurta, kırmızı et ve kanatlı et üreten tarımsal işletmelere yüzde 40'dan yüzde 70'e varan oranlarda hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Su ürünleri yetiştiriciliği, kırsal turizm, makine parkları, zanaatkarlık, yerel ürün işletmeleri, yenilebilir enerji yatırımları, bitkisel üretim, arıcılık ve arı ürünlerinin de yüzde 55 hibe ile destekleneceğini ifade eden Yalvaçer, destek verdikleri kalemlerin genelinin makine ekipman alımı, yapım işleri, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları olduğunu kaydetti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim