Açılışa Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Hitit üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü Başkanı Kumral Kurt’un açış konuşması ile başlayan kongrede, Gönüllü Genç Girişimciler Dernek Başkanı Mustafa Ömür Dinç ve Aktif Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Prof.Dr. Cemil Hakyemez de birer selamlama konuşması yaptı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan’ın da üniversite ile ilgili bilgiler verdiği kongre, SDE Başkanı Prof.Dr. Bürol Akgün’ün “Küresel sistemde Değişim ve Türkiye konulu konuşması ile devam etti.
Öğle yemeği ile devam eden kongrede ilk oturum 13,30’da başladı. Deniz Uyar’ın “Sosyal Duygusal Zeka”, Serdar Karanfil’in “İnovasyon” Simona Bolohan’ın ise “Decide For Youth Importance Of Civic Education For Community Development” başlıklı konuşmasının ardından Prof.Dr. Cemil Hakyemez başkanlığındaki ikinci oturumda da Merve Büyükşahin “Türkiye’deki Mevzuatlarda Kentli Haklarına İlişkin Düzenlemeler ve Yürürlükte Olanlar”, “Fatma Aydın “Türkiye’de 2000 yılı sonrası Kente Yapılan Göçler: Kırdan Kente Göç ve Göçün Etkisi” ve Yücel Murçak ta “Ketlerde Sürdürülebilirlik” konulu birer konuşma yaptı.
Oturum Başkanlığını Öğr. Gör. Hakan Turan’ın yaptığı üçüncü oturumda da Özge Hoşgül “Empati ve Özgecilik”, Ayşe Başbölük “Mobbing” e Yeliz Arslan “Ahlak Metafiziğini Temellendiren Kant’ın Düştüğü İkileme Cevaben” isimli konuşmasını gerçekleştirdi.
Kongrede dördüncü oturum Yrd. Doç.Dr. Deniz Aytaç başkanlığında gerçekleştirildi. Dündar Aydın’ın “Konut Piyasası’nın Türk Ekonomisindeki Yeri Üzerine Bir Değerlendirme”, Hafize Şahin’in “Keynesyen Düşünce Sistemi” ve Süreyya Doğan’ın “Coğrafya Merkezli Okuma Işığında Toprak Romanı ve Çorum” isimli konuşmalarını yaptığı programda günün son oturumu ise Doç.Dr. Ahmet Özalp başkanlığında gerçekleştirildi.
Beşinci oturumda Kaan Karaduman “Siyasal Parti Tipolojileri ve Türkiye’de Parti Tipolojileri, Çağrı Sarı ve Fazıl Göleç “Nükleer enerji” Refik Kuyrukçu da “Alternatif Enerji Kaynakları” konulu bir konuşma yaptı.
Bugün de sürecek olan oturumlardan sonra Pazar günü de Sertifikalı Lena Danışmanlık Kişisel Gelişim Eğitimi, Hattusas Gezisi ve katılım belgelerinin dağıtımı ile kongre sona erecek.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim