Son yıllarda yapılan istatistiklerin ülkenin bu konuda iyi bir sınav veremediğini gösterdiğini anlatan Yücel, yapılan araştırmaların, başta sigara olmak üzere, alkol, uyuşturucu, sanal bağımlılık gibi konularda vahim bir tabloyla karşı karşıya olunduğunu gösterdiğini kaydetti.
Özellikle kolay elde edilebilen sentetik uyuşturucularla birlikte, bu ölümcül alışkanlıkların ortaokul düzeyinde de çocukları tehdit edecek düzeye indiğinin bilindiğini belirten Adem Yücel, bütün bunların ötesinde, internetin artık hayatın her alanına girmesiyle, sanal bağımlılığın da sosyolojik bir gerçek olmanın ötesinde, tıp literatürüne de girdiğini anlattı.
Bütün bu tabloya; aile yapısındaki bozulmalar, sosyal yozlaşma gibi etkenlerin de sebebiyet verdiğini belirten Yücel, bu konuda devlete ve insanlara görevler düştüğünü vurguladı.
Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, bu konuda birilerini sorgulamak yerine, taşın altına el koymayı tercih ettiklerini kaydeden Adem Yücel, “Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum” projesi ile ülke genelinde "kötü alışkanlık düzeyinde bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan çocukları, gençleri ve ailelerini bilgilendirici ve eğitici çalışmalar” içeren stratejik eylem planı hazırladıklarını belirtti.
Hedeflerinin, toplumu ve geleceği tehdit eden her türlü zararlı bağımlılığı en aza indirmek, mümkünse tümüyle yok etmek olduğunu ifade eden Yücel, proje kapsamında kan verme kampanyası düzenlediklerini ve üyelerin bu kampanyaya büyük destek verdiğini ifade etti. Bilinçli eğitimciler olarak kan vermenin öneminin farkında olduklarını ve bu konuda bütün Çorum Aktif Eğitimciler Sendikası üyelerini teşvik ettiklerini dile getiren Yücel, tüm katılımcılara teşekkür etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim