Aksu Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1989 yılında Kimya Mühendisi Teyfik Akpınar tarafından kuruldu.
Çorum Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4.500 metrekare kapalı alana sahip fabrikada, anahtar teslimi un, irmik ve yem fabrikaları yapılıyor, sanayi işletmeleri için toz tutucu filtreler, tohum eleme ve kurutma tesisleri üretiliyor. Ukrayna, Azerbaycan ve Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanına makine gönderiliyor, fabrikalar kurulup işler hale getiriliyor.

ZAMANINDA VE KALİTELİ ÜRETİM
Aksu Makine Sahibi Teyfik Akpınar, kaliteli üretim odağında koşulsuz müşteri memnuniyetini, sürekli gelişmeyi, zamanında ve kaliteli üretimi, satış sonrası destek hizmetlerini müşterilerinin ve çalışanlarının hoşnut olduğu bir ortamda sürdürmeyi temel ilke edindiklerini söyledi.
Teyfik Akpınar’ın verdiği bilgiye göre, Aksu Makine’de, hizmet kalitesinin artırılması için düzenli olarak araştırma-geliştirme faaliyetleri sürdürülüyor.
Pazarlama ve satış, dış ticaret, araştırma-geliştirme, üretim planlama departmanlarında uzman personel, müşteri memnuniyeti için çalışıyor.

SICAK HAVA GAZLARININ ARITILMASI
Firma bünyesinde Avrupa’da değirmen mühendisliği konusunda eğitim görmüş 40 yıllık değirmencilik altyapısı olan mühendisler, kaliteli üretim ve teknolojik altyapıyı oluştururken yönetim sistemleri konusunda uzman diğer personel " ISO 9000 Kalite Güvence Sistemi " gereklerine göre yönetim sistemini oluşturuyor.
Bu bağlamda Ar-Ge personeli KOSGEB işbirliği ile " Sıcak Hava Gazlarının Arıtılması " konulu bir çalışmayı yürütüyor. Bunun sonucu olarak prototip üretim, yakın zamanda piyasaya sürülecek.

SIFIR HATA PRENSİBİ
Aksu Makine’nin kalite politikası da şu esaslar üzerine kurulu bulunuyor:
Ürün ve hizmet kalitesinde bir defada hatasız üretmeyi yakalamak.
Müşterilerin bugünkü ve gelecekte oluşabilecek ihtiyaçlarına öncelik vermek.
Sektörün ve teknolojinin son sistemlerini yakından takip etmek.
Sıfır hata prensibine göre çalışmaları yönlendirmek.
Kaynak kullanımını, personel geliştirmeyi, bilgilerin zamanında ve doğru kullanılmasını çağın gereklerine göre gerçekleştirmek.
Çalışan memnuniyeti, müşteri memnuniyeti ve toplumsal memnuniyet için stratejik olabilmek.
Kalite güvence sistemini ISO 9000 gereklerine göre uymak. Değişen ve gelişen dizaynları yaratarak sektörde yenilikte öncü olmak.






Editör: TE Bilisim