Çorum’daki kahveciler kentte bir dizi ziyaret gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sıkıntılarını anlattı. Bir esnaf, “Biz temelli bittik, yiyecek ekmeğimiz yok” diyerek Akşener’den kahvecilerin sesi olmasını istedi.  Bu sırada çekim yapan gazetecilere dönen Akşener, “Bakın oğlum genel merkezleriniz yayınlar yayınlamaz bu konu çok önemli ” dedi.
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Çorum’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Pandemi sürecinde esnafa işlerini soran, onların sıkıntılarını dinleyen Akşener’i gezisi sırasında bir kahveci esnafı durdurarak dert yandı. Kahvehanelerde oyun oynanmasına izin verilmediği için bir kişinin bile çay içmeye gelmediğini söyleyen esnaf, “Biz şu anda resmi olarak açık görünüyoruz, bizim KDV’miz geliyor. Faturalarımızı ödüyoruz, normalde. Ama dükkanımızda duramıyoruz. Dükkanda işçi de yok. Kendimizi kurtarmıyor. Bir de kredi çektik biz biliyorsunuz bunun ödemeleri de geldi. Aldığımız krediyi de harcadık. Şimdi neyle ödeyeceğiz.  Biz temelli bittik. Yiyecek ekmeğimiz yok” dedi. 
Akşener, grup toplantılarına çeşitli sektörlerin temsilcilerini ağırladıklarını belirterek, “Biz sizin federasyon başkanlarınızla, dernek başkanlarınızla iletişim halindeyiz. Sıkıntılarınızı duyurmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.
Kahveci esnafını dikkatle dinleyen Akşener’in gazetecilerle de ilginç bir diyaloğu dikkat çekti. Akşener “Bakın oğlum burası çok önemli,  genel merkezleriniz yayınlar yayınlamaz önemli değil, ama yayınlarlarsa her hâlükârda kahvecilerimizin sıkıntısı duyulur. Siz gazeteciler üstünüze düşeni yapıyorsunuz. Ben bunu biliyorum.  Genel merkezleriniz bu görüntüleri yayınlasa da esnafın sesi duyulsa” dedi.

Editör: TE Bilisim