Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayı, eski İçişleri Bakanı ve milletvekili Meral Akşener, kapatılan Çorum teşkilatlarına destek vermek üzere geldiği ilimizde salon toplantısında partililere seslendi. Çorum programının gündüz bölümünde büyük ilgi gören ve “Başbakan veya Genel Başkan” gibi karşılanan Meral Akşener’in salon toplantısına gösterilen büyük ilgi de dikkatlerden kaçmadı.
MHP’yi iktidara getirebilecek bir yola çıktıklarını söyleyen Akşener, Anitta Otel’de yapılan toplantıda hem Başbakan Ahmet Davutoğlu hem de MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yüklendi. MHP’nin görevden alınan İl Başkanı Bekir Çetin, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yağmur Çırak başta olmak üzere ilçelerden de büyük ilgi gösterilen programda iktidarı eleştiren Akşener, “Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yurtdışına gitse de bende sahaya insem diye fırsat gözlüyor” dedi.

Kurultay talebinde bulunan parti teşkilatlarının görevden alınmasını eleştiren Akşener, “Görevden alırsınız. Bir şey söyleyemeyiz, bu tamamdır ama siz partinizi valiliğe yazı göndererek polis marifetiyle kapatamazsınız kardeşim, kapatamazsınız. Bu ayıp o yazıyı gönderenlere yeter de artar bile.” dedi.
Meral Akşener, 1 Kasım'daki seçimlerde ortaya çıkan sonucu hak etmediklerini, bu sonucun büyük kurultayda istişare edilmesi gerektiğini dile getirdi. Parti genel merkezine seslenen Akşener, “Sizi seçen o bin 150 delegenin karşısına çıkma cesaretini göstermek zorundasınız. Bir yıl evvel sizi seçtiler. Nereden biliyorsunuz bu dönem sizi seçmeyeceklerini? Ama odalara kapanıp, kulaklarınızı tıkarsanız, o odaların kapılarını kilitler, anahtarlarını da kimsenin görmeyeceği yerlere koyarsanız, böyle olur. Önce ülkücünün sesine sonra milletin sesine kulağınızı tıkarsanız, başarısızlığın tanımını yapamazsınız” şeklinde konuştu.
Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü. “Bizim genel merkezimizde hainin tanımı var, ihanetin tanımı var, fitnenin tanımı var ama başarısızlığın tanımı yok. Başarısızsınız kardeşim, başarısızsınız. Biz bir davet yapmışız. Tüzüğümüzdeki madde, ‘alın imzayı gelin’ diyor. 548 imza toplamışız. Bu arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Bir irade koymuşlar, istikballerini ortaya koymuşlar. Bin 150 delege ile tek tek yaptığım görüşmede, üst kurul delegelerin pek çoğundan da büyük kongre olduğu zaman oy verme sözünü almışız.
Siyasi partiler yasaları ve parti tüzükleri dünyanın en otoriter yasasıdır. Doğal yollarla, seçmen iradesiyle, genel başkanların demokrasi yoluyla değiştirilmesi konusunda bugüne kadar çok ender rastlanan bir irade ortaya koyduk." Akşener, MHP'deki kurultay talebiyle ilgili mahkemenin kararını 8 Nisan'da açıklayacağını anımsatarak, "Bugün 8 Nisan’da duruşması yapılacak mahkemeye gitmek zorunda bırakıldığımız o büyük kongre mücadelemizi ülkücüler kazanacak ve ülkücü irade bugüne kadar başarılamamış bir şeyi başaracak. Türk siyasetinde genel başkanları siyasi partiler yasasıyla değiştirmek çok zordur ama ülkücüler bir karar verdi, olmayanı başaracaklar. Demokrasiyi işletecekler ve o zaman millet bize ‘ülkücüler başardı kardeşim, başardı. Onlar başarır.
Öte yandan Türk siyasetinin evlere şenlik. Cumhurbaşkanı hem yargıyı, hem mahkemeyi hem de başbakanı takmıyor. Başbakan ise Cumhurbaşkanı bir yurtdışına gitse de bende sahaya insem diye fırsat gözlüyor. Böyle bir siyasi atmosferin içinde muhalefet partileri ne yapıyor. El hak çok sakinler. Ama Allah muhafaza hele o koltuğa dokun da gör ne oluyor. Bütün gayretler, bütün çabalar koltukla ilgili bir tehdit oldu mu yandınız. Bu gencecik kardeşlerimize söyleneni ne Davutoğlu’na ne Tayyip Erdoğan’a bu kadar laf edilmemiş. Onun için koltuk çok tehlikeli bir şey. Biz Allah’ın izniyle kazandığımız zaman o koltukları değil ayakkabıları eskiteceğiz. Köy köy, kasaba kasa, ev ev gezeceğiz” dedi.




(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim