Çorum Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanarak ibadete açılan Akşemseddin Cami’nin etrafı da yeşillendiriliyor. Belediye, caminin doğusunda yer alan 6 dönümlük boş alanı park yapacak.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü önceki gün Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve beraberindeki yetkililerle birlikte caminin yanındaki çalışmaları inceledi.
“Çorum’un siluetini değiştiren Akşemseddin Camii’nin etrafında camimize yakışacak park ve çevre düzenleme çalışmaları başladı. Belediyemiz çalışıyor, Çorum güzelleşiyor” diyen Başkan Külcü, şehrin ilk dört minareli camisinin etrafının da güzelleştirileceğini kaydetti.
Hazırladıkları proje ile caminin doğusunda bulunan 6376 metrekare alana sahip boş alanı oturma bankları, süs havuzları ve yeşil alanları ile güzel bir park yapacaklarını anlatan Külcü, çalışmaların yılsonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini, ayrıca parkın çevresine de yetişmiş ağaç ve bitki çalışmalarına başlanacağını vurguladı.
Öte yandan Çorum Belediyesi ekipleri tarafından Hıdırlık bölgesinde de yeşil alan, kaldırım ve tretuvar çalışmaları devam ediliyor. Çorum’un Eyüp Sultan’ı olacağı belirtilen Hıdırlık’ın kısa sürede yeni yüzüyle vatandaşların hizmetine sunulacağı dile getirildi.



(Volkan SINAYUÇ) 
Editör: TE Bilisim