Teravih öncesi İl Vaizi Fazıl Saraç tarafından yapılan vaazın ardından Akşemseddin Camii’nde Osmanlı geleneği olan Enderun Teravihi ve Cumhur Müezzin uygulamasıyla teravih namazları eda edildi. Cami cemaatinin büyük ilgi gösterdiği namaza, Enderun Teravih Namazını kıldıran Din Görevlileri ile çok sayıda cami cemaati katıldı.

Enderun Teravih ile ilgili bir açıklama yapan İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, “Kaybolan bu geleneği Çorum'da ramazan ayının her haftanın Salı günü bir camide uyguluyoruz. Bu akşam da Çorum’un simgesi ve maneviyatın zirveye ulaştığı camilerimizden biri olan Akşemseddin Camimizde üçüncü defa Enderun teravihi ve cumhur müezzinliği uygulamanın heyecanını duyuyoruz. Çorum İl Müftülüğü olarak Ramazan’da farklı uygulamalarla cemaatimize manevi atmosfer yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Namazlardan sonra cemaatten gelen memnuniyet ifadelerinden de bunu anlıyoruz” dedi.

Enderun teravihi ve cumhur müezzinliği çerçevesinde teravihin her dört rekatını ayrı bir İmam-Hatip'in kıldırdığı ve 6 Müezzin-Kayyım tarafından Ramazan ayına ulaşmaktan duyulan sevincin dile getirildiği Saba, Uşşak, Muhayyer Kürdi, Nihavent, Rast ve Acem Aşiran makamlarında ilahilerin okunduğu hatırlatıldı.

Akşemseddin Camii'nde üçüncü defa kılınan enderun usulü teravih namazı, manevi atmosferiyle cami cemaatine unutulmaz bir gece yaşattı.

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Ramazan Ayının son haftası Salı akşamı Namazgah mescidin de hava muhalefeti olmaması durumunda yine enderun usülü teravih namazı kılınacağını belirterek bütün Çorumluları bu manevi atmosfere davet etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim